Presedintele Kazahstanului a subliniat necesitatea unei colaborări dintre universitățile din această țara și Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir".

Sunt extrem de onorat de invitația pe care mi-ați adresat-o de a vorbi studenților Universității Creștine "Dimitrie Cantemir" despre tema integrării europene.

"Evoluția pozitivă a învățământului superior modern își poate fixa etalonul european la standardele atinse aici."

Vă mulțumesc pentru marea onoare pe care mi-ați făcut-o. Pentru mine sunteți un exemplu al valorilor creștine. Acum este momentul să privim către Uniunea Europeană, cu toate contradicțiile, cu toate beneficiile păcii, libertății, toleranței și cu înțelegerea pe care celălalt ar putea să ne-o arate. Aplaud munca dvs. și vă urez bun venit în viitorul nostru comun".

(Emma, Baronesa Nicholson de Winterbourne, membra a Parlamentului European)

"Cu multa dragoste am primit hlamida academică oferită mie de Senatul acestei universități. Rog pe Dumnezeu să binecuvanteze strădania pilduitoare a distinsului corp profesoral și să îndrepteze pașii tineretului pe calea luminată de Mântuitorul Isus Hristos."

„Am fost deosebit de impresionat de originalitatea şi modernitatea initiativei Dumneavoastra, care este pioniera in domeniile viitorului şi sunt pregatirea şi cunoaşterea. Realizarea Dumneavoastra este cu atat mai remarcabila cu cat ea se datoreaza şi capacitatilor unei echipe inteligente, eficace şi insufletite de vointa şi spirit de echipa”.

"Sunt surprins să găsesc o universitate - una privată - care să se afle la aceleași standarde înalte ca cele europene și americane. Instituția dumneavoastră este un model de universitate pentru întreaga arie universitară", a afirmat, între altele, domnul ELIAS FOUTSIS, rectorul Universității New York din Praga, la finalul vizitei.

Prof. Prosper Grech, Collegia Internazionale Agostiniano - Santa Monica, este de părere ca universitatea noastră este "un miracol", realizat asemenea tuturor lucrurilor pe care "Dumnezeu le-a creat din nimic". (Scrisoarea trimisă rectorului Universității - reprodusă alaturat - este tradusă din limba engleză și respectă cu fidelitate textul original)

"Colegilor profesori sincere felicitări pentru spiritul de echipă ce a facut posibil acest templu al educației și știintei românești" Anghel Stanciu

"Coroana acestui lăcaș al stabilității românești vine de la îndrazneala de a visa, de la spiritul de răspundere, de la clar viziune, de la patriotismul de a investi în tineri, și, mai presus de toate, de la curajul de a fi liber".

"Prima mea întâlnire cu Universitatea Dimitrie Cantemir - cu profesorii și studenții - a fost o reală și mare plăcere. Vă felicit pe toți pentru ceea ce ați realizat într-o perioadă atât de scurtă, pentru modul în care reușiți să îmbinați tradițiile autohtone cu europenismul atât de necesar tuturor."

"În semn de apreciere pentru dascălii noștri care au reușit să dea substanță unei idei importante pentru orice societate deschisă - ideea învățământului privat". Teodor Meleșcanu, senator

"Nu am decât sentimente de admirație pentru frumoasa Universitate Creștină "Dimitrie Cantemir", pentru localul de exceptie, dar și pentru calitatea studenților! Îi urez pe mai departe deplin și meritat succes!", a scris academicianul Dan Berindei în Cartea de onoare, dupa ce a vizitat universitatea noastră.