COGITO
Revistă de Cercetare Științifică Multidisciplinară
Editor șef – prof. PHD. Hab. Gabriela Pohoață
Primul număr al revistei a fost lansat în iulie 2009. Revista este inițiată și coordonată de către prof. univ.dr. Gabriela Pohoață, având o frecvență de 4 numere/an. În primii șase ani, Cogito a fost editată, atât în limba română, cât și limba engleză. În prezent, revista se află la volumul XVI, fiind publicată online, în limba engleză.
Fiind indexată în mai multe BDI, precum: Scopus, Ebsco, Proquest, Doaj,Ceeol, Index Copernicus, Heinonline, Cogito a intrat în circuitul internațional bucurându-se de o bună vizibilitate și apreciere în mediul academic românesc și străin.
Peste 80% din articolele publicate în Cogito provin din mediul academic internațional, din țări precum: R. Moldova, Ukraina, Germania, UK, Turcia, Grecia, Spania, Italia, SUA, Japonia, China, India, Indonezia, Nigeria, Etiopia, Rusia. Revista Cogito a publicat de la primul număr, peste 640 dintre care 60% din mediul academic internațional și 40% din țară. Este o revistă de referință pentru învățământul superior românesc și internațional.
SCOPUL constituirii acestei publicații academice constă în promovarea și publicarea celor mai valoroase idei, concepte, a unor studii și articole de calitate, menite să aducă contribuții consistente în următoarele domenii ale cunoașterii umane: filosofie, istorie, antropologie, logică, etică, estetică, istoria religiilor, sociologie, economie, științe politice, științe juridice, limbi și literaturi străine.
OBIECTIVELE urmărite sunt consonante cu scopul inițial prefigurat:
- Abordarea inter, multi și transdisciplinară a unor teme de cercetare teoretică, dar și de cercetare aplicată, urmărindu-se viabilitatea și actualitatea acestora.
- Selecția riguroasă a textelor, prin procesul de peer review; respectarea standardelor etice ale cercetării științifice academice: onestitate intelectuală, rigoare științifică, originalitate, evitarea plagiatului și a altor forme de încălcare a eticii și integrității academice.
- Indexarea în baze de date internaționale adiacente domeniilor de cercetare ale revistei.
- Promovarea culturii românești și a gânditorilor români pe plan internațional.
- Cooperarea academică și colaborarea științifică internațională, realizarea de schimburi de experiență, de idei și reviste academice.
- Popularizarea rezultatelor cercetării științifice prin publicații, atât în mediul academic românesc, cât și pe plan internațional.
- Diseminarea rezultatelor cercetării științifice prezentate în conferințe internaționale, prin publicarea celor mai valoroase comunicări selectate, prin același proces de peer review.
- Constituirea unui reper etic publicistic în cercetarea științifică la nivel academic, pentru stimularea cercetatorilor și a cadrelor didactice în promovarea profesională, după criteriile axiologice bazate pe onestitate intelectuală, corectitudine și profesionalism.
EUROMENTOR Journal
Revistă Academică Internațională de Cercetare Educațională
Editor șef – prof. PHD. Hab. Gabriela Pohoață
EUROMENTOR este o revistă academică internațională de cercetare educațională care publică articole inedite ce abordează probleme obișnuite ale praxisului educational, dar și probleme speciale, pe teme specifice de interes pentru publicul national și internațional al cercetătorilor din domeniul educației.
REVISTA EUROMENTOR publică manuscrise de cercetare în domeniul științelor educației: pedagogie, istoria pedagogiei, psihologie , psihologia educației, didactică. Calitatea articolelor, complexitatea și noutatea cercetării care fundamenteză elaborarea textelor, originalitatea abordării și rigoarea științifică sunt criterii esențiale în selecția articolelor care urmează să fie publicate în Euromentor. Există o politică a Colegiului Redacțional potrivit căreia manuscrisele care nu respectă normele etice de publicare, standardele academice de elaborare a textelor, corectitudinea traducerii în limba engleză, precum și recomadările privind condițiile de tehnoredactare vor fi respinse înainte de revizuire.
Misiunea Jurnalului de Educație EUROMENTOR, revista emblematică a Universității Creștine "Dimitrie Cantemir" din București, este de a servi ca forum de cercetare pentru un grup divers de cercetători care au investit în pregătirea și susținerea continuă a cadrelor didactice care pot avea o voce semnificativă în discuțiile și luarea deciziilor. Temele abordate pot oferi repere în pregătirea și perfecționarea cadrelor didactice pentru a răspunde în mod eficient nevoilor multiple și diverse ale tinerilor.
Scopul acestei publicații este conturarea unei o noi viziuni asupra educației viitorului, asupra a ceea ce trebuie să reprezinte profesorul, un veritabil formator cu o mentalitate europeană, capabil de o prestație didactică și de cercetare științifică la nivelul standardelor internaționale.
Obiectivele revistei sunt:
- Promovarea tradiției învățământului românesc pe plan internațional și dezvoltarea unei noi viziuni asupra demersului paideutic românesc în condițiile europenizării și al globalizării (în fiecare număr al revistei există un capitol dedicat marilor pedagogi și dascăli români cu anvergură intenrațională)
- Publicarea de manuscrise de înaltă calitate, care au o importanță internațională în ceea ce privește designul și/sau concluziile cu impact, uneori, de soluții pentru regândirea educației, atât la nivel european, cât și în lume.
- Stimularea participării în board-ul științific a celor mai buni specialiști în domeniul educației din țară și din lume, încurajarea colaborării unor echipe internaționale de cercetători pentru a dezvolta probleme speciale pe teme educaționale.
- Realizarea unui schimb veritabil de experiență, a unei comunicări educaționale autentice între cei mai buni specialiști în domeniu,din țară și din străinătate, dar și încurajarea tuturor celor care desfășoară activități didactice și de cercetare pentru a-și face cunoscute ideile și preocupările în domeniul educației.
Euromentor Journal
Studies about Education
Volume XV, No. 2/June 2024
FIAT IUSTITIA
Revistă de Cercetare Științifică Juridică
Fiat Iustitia este o revistă științifică, înființată în 1996 de către profesorii Facultății de Drept Cluj-Napoca din cadrul Universității Creștine "Dimitrie Cantemir" București. Dedicată în principal științelor juridice, revista își deschide paginile și către domeniile conexe dreptului.
Această revistă oferă acces deschis imediat la conținutul său, pe principiul că punerea cercetării la dispoziția publicului în mod gratuit sprijină un schimb mai mare de cunoștințe la nivel mondial. Întregul conținut este, de asemenea, disponibil pentru abonații bazelor de date Ebsco, CEEOL și RePec.
Fiat Iustitia
Juridical Research Journal
No. 2/2022