Absolvenții de succes se obțin cu ajutorul unor cadre universitare de valoare. Cele prezentate mai jos sunt doar câteva dintre personalitățile care activează în cadrul Universității Creștine "Dimitrie Cantemir", atât la catedră cât și în funcții de conducere. Vă rugăm să consultați și lista de cadre didactice specifice fiecărei facultăți în parte.

Prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu

Președinte - Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir"


Prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu este Președintele Universității Creștine Dimitrie Cantemir din București, România. Este profesor de drept și filosofia dreptului, autor de cărți și studii de teorie juridică și filosofie juridică. Este co-fondatoarea Universității Creștine Dimitrie Cantemir.

 

Prof. univ. dr. hab. Gabriela Pohoață

Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir" și cercetător asociat la Academia Română, Institutul de Filosofie și Psihologie "C. Rădulescu-Motru", București


Editor șef la revistele de cercetare științifică: COGITO și EUROMENTOR

Domenii de expertiză: filosofia și istoria filosofiei, istoria filosofiei românești, antropologie, filosofia istoriei, filosofia dreptului, etică, istoria gândirii socio-politice, științe politice, politici publice, educație. Este autoarea a numeroase studii și lucrări de specialitate – "Ontologie și creație în filosofia lui Mihai Eminescu", ediția bilingvă (2024), "Filosofie și conștiință la români" (2018) – ediție bilingvă, "Dimitrie Cantemir - G.W.Leibniz și Academia din Berlin" (2016) – ediție bilingvă, "Studii de filosofie morală" (2015) – ediție bilingvă, "Metafizică și știință în opera lui Leibniz" (2014), "Modele educaționale românești în filosofie" (2012), ediție bilingvă, "Propedeutica filosofică" (2010), "Antologie de filosofie juridică" (2009).

Citește mai departe...
A participat la stagii de cercetare științifică, prin programul Erasmus, cu proiectul "Receptarea lui Eminescu în Italia, în 125 de ani de posteritate" (2014, Universitatea Sapienza, Roma).

 

Redactor-șef la Revista Științifică Multidisciplinară COGITO (indexată BDI:SCOPUS, EBSCO, PROQUEST, CEEOL, INDEX COPERNICUS, HEINONLINE, recunoscută CNCS), (2009-prezent)

Redactor-șef la EUROMENTOR Educational Journal (indexat BDI –EBSCO, PROQUEST, CEEOL, INDEX COPERNICUS, CNCS recunoscute și CEDEFOP), (2010-prezent)

Membru în Consiliul Științific al Revistei PAIDEIA Education and Culture (UCDC - coeditor) Membru în Consiliul Științific al DIA-NOESIS: A Journal of Philosophy https://dianoesis-journal.com/

Marja-Liisa Tenhunen Ph.D(Econ.)

Rector - Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir"


Marja-Liisa Tenhunen, Ph.D. (Econ.) a deținut funcția de președinte și director general la Universitatea Centria de Științe Aplicate din Kokkola, Finlanda, timp de 17 ani, din 1995 până în 2012. După funcția de președinte, Dr. Tenhunen a fost numit profesor invitat la Universitatea din Shanghai și la North China University of Technology din Beijing, China. În plus, Dr. Tenhunen a predat ca profesor invitat la Universidad CETYS Mexic, Baja California din 2011. Ea a fost nominalizată pentru a primi "PIMSA Distinguished Visiting Chair in International Strategy". Dr. Tenhunen a fost aleasă rector la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, Bucuresti, Romania începând cu 1 ianuarie 2021.

Citește mai departe...

Diploma de doctor a Dr. Tenhunen a fost decernată la Universitatea Jyvaskyla, tema tezei sale de doctorat fiind "Creșterea profesională a unui antreprenor de agenție contabilă". După obținerea titlului de doctor, Dr. Tenhunen și-a continuat cercetările în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri). Pe lângă acestea, domeniile sale de expertiză sunt managementul strategic, contabilitatea, economia și managementul și dezvoltarea resurselor umane. Aceste domenii sunt interesul ei de cercetare.

Lista publicațiilor Dr. Tenhunen constă din mai multe lucrări de cercetare și conferințe atât în Finlanda, cât mai ales în țări străine. A fost partener în grupuri de autori de cărți de studiu, cele mai noi în două limbi au fost publicate în 2020-2023 sub numele "Management Accounting for Professionals". Cea mai nouă carte a sa a fost publicată în ianuarie 2023, "Excelența sistemului educațional finlandez".

În 2014, Dr. Tenhunen a primit de la Universitatea din Shanghai, China, titlul de expert străin high-end (nivel național). A fost membră a mai multor organizații de afaceri și participă la numeroase proiecte de afaceri, cum ar fi cele ale Ministerului Educației și Culturii din Finlanda. A fost membru al consiliului de administrație al Consiliului finlandez pentru contabili autorizați și al Organizației finlandeze de contabilitate pentru firme de contabilitate în perioada 1994-2017. Ea deține, de asemenea, mai multe posturi confidențiale și este membră a numeroase grupuri de cooperare.

Dr. Tenhunen a fost aleasă pentru două mandate (2004-2011) ca membră al delegației Agenției finlandeze de finanțare pentru tehnologie și inovare Tekes. Cea mai notabilă numire a sa a fost cea de membru al Consiliului pentru Cercetare și Inovare (pe lângă guvernul finlandez) pentru perioada 2007-2011 de către guvern. Acest Consiliu este prezidat de prim-ministrul Finlandei. Dr. Tenhunen a primit mai multe medalii de onoare de la mai multe organizații, cum ar fi Organizația Națională a Antreprenorilor din Finlanda, Asociația Firmelor Finlandeze de Contabilitate și Fundația Culturală din Finlanda.

Cea mai notabilă și respectată Medalie de Onoare este acordată de Președintele Republicii Finlanda în 2002. Cea mai nouă medalie de onoare pe care Dr. Tenhunen a primit-o la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din București, România, în luna mai 2018. Este premiat pentru contribuția deosebită la dezvoltarea învățământului superior și a cercetării științifice la nivel internațional.