Campusul Universității Creștine Dimitrie Cantemir se află în centrul Bucureștiului, la doar o stație de metrou de Piața Unirii. Se poate ajunge foarte ușor din orice parte a orașului folosind doar transportul public: metroul (liniile M1/M3) - stația Timpuri Noi, autobuzul (133, 312, 323) sau tramvaiul 19 - stația "Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir".

Amfiteatre și săli de curs moderne

Universitatea benficiază de amfiteatre moderne, proiectate să susțină un mediu de învățare interactiv și eficient, cu capacități variind între 120 și 160 de locuri. Aceste spații sunt dotate cu cele mai recente tehnologii multimedia (sisteme de proiectare avansate, table inteligente și echipamente audio-video de ultimă generație, special concepute pentru învățământul la distanță).

De asemenea, facilitățile includ săli de curs și seminarii, laboratoare bine echipate și puncte de alimentare pentru dispozitivele mobile ale studenților, asigurând un cadru ideal pentru dezvoltarea academică și profesională.

Aula Magna

Aula Magna, inima culturală și academică a campusului, găzduiește ceremoniile de absolvire și o varietate de congrese, conferințe și evenimente culturale. Cu o capacitate de 450 de locuri, această sală este spațiul în care tradiția întâlnește excelența, oferind un cadru solemn și inspirațional pentru cele mai importante momente din viața studenților și a comunității academice.

Biblioteca universitară

Universitatea dispune de o bibliotecă modernă, cu un fond de peste 50.000 de volume și 15.000 de titluri în română și limbi străine, acoperind domeniile de studiu ale programelor de licență și master.

Studenții au acces nelimitat la resurse informaționale, inclusiv la o bibliotecă digitală, accesibilă de oriunde, ce facilitează explorarea și cercetarea academică.

Capelă

Paraclisul Universitar „Sfântul Preacuvios Părinte Dimitrie cel Nou” de la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, primul lăcaș de cult ortodox înființat în cadrul unei universități private din România, a fost ctitorit de Prof. Univ. Dr. Momcilo Luburici. Este un loc de profundă semnificație duhovnicească pentru comunitatea universitară și vizitatori.

Piatra de temelie a fost pusă în anul 2000 de Preasfințitul Teodosie, Episcopul–Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, iar în 2005, după finalizarea lucrărilor de pictură și sculptură, paraclisul a fost târnosit de Preafericitul Părinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Ocrotitori spirituali sunt Sfântul Dimitrie cel Nou, făcătorul de minuni, și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Paraclisul, situat la etajul I lângă Amfiteatrul B, are program zilnic ce poate varia în funcție de unele sărbători specifice (este afișat la intrare).

Sală și teren de sport

Clubul sportiv "Dimitrie Cantemir" oferă studenților UCDC facilități sportive de top, inclusiv o sală de sport modernă echipată cu vestiare adecvate. Această sală găzduiește cursurile de Educație fizică și sport, o disciplină obligatorie pentru toate facultățile universității. De asemenea, aici au loc diverse competiții sportive, cum ar fi baschet, tenis de masă și șah.

Acest spațiu dedicat nu doar îmbunătățește forma fizică, ci și cultivă spiritul de echipă și competitivitatea într-un mediu universitar dinamic.

Clubul studenților și Kuki Cafe

Clubul Studențesc "Cantemir" oferă o gamă variată de activități care stimulează dezvoltarea personală și profesională a studenților. Organizând dezbateri științifice, conferințe pe teme relevante vieții studențești, precum și spectacole culturale și activități sportive și de turism, clubul oferă un spațiu dinamic și interactiv pentru toți membrii săi. Toate aceste servicii sunt oferite gratuit, încurajând participarea activă și continuă a studenților la viața comunității academice.

Pentru momentele de relaxare și socializare, "Kuki Cafe" oferă locul perfect unde studenții pot lua o pauză de cafea sau o gustare. Situat convenabil la parterul campusului, cafeneaua este un punct de întâlnire unde studenții se pot bucura de băuturi calde și reci, snacks-uri și o atmosferă prietenoasă. "Kuki Cafe" este ideal pentru a te reîncărca între cursuri sau pentru a purta discuții informale cu colegii și profesorii, într-un mediu relaxant și confortabil.

Navighează ușor

Cauți un amfiteatru sau o sală de curs, secretariatul unei facultăți sau cabinetul medical?

Folosește harta campusului Universității "Dimitrie Cantemir" pentru a localiza ușor etajul și locația dorită.

Admitere 2024

Descoperirea campusului este doar începutul. Urmează admiterea!

Alege unul din programele de studii acreditate pentru Licență sau Masterat la o facultate din cadrul UCDC și fă parte din comunitatea studenților sau masteranzilor acestei universități private de elită.