Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir" din București (UCDC) este o instituție particulară și autonomă de învățământ superior și de cercetare științifică.
Universitatea are drept fondatori pe prof. univ. dr. Momcilo Luburici și pe prof. univ. dr. Corina-Adriana Dumitrescu (Radu) din a căror inițiativă și cu ale căror resurse materiale și financiare a fost fondată această instituție de învățământ superior particular, în anul 1990, sub denumirea de Universitatea Independentă "Dimitrie Cantemir".
Universitatea funcționează în baza Constituției României și a legislației românești (Legii nr. 88/1993, a Hotărârii Guvernului nr.568/1995, a Legii nr.84/1995, a Legii nr.238/2002 și a Legii nr. 1/2011) respectând principiile înscrise în tratatele și pactele internaționale privind drepturile omului, în Magna Charta Universităților Europene și în Declarația de la Bologna.
Procesul de învățământ și cercetare știintifică se organizează și se desfășoară în conformitate cu principiile autonomiei universitare, ale Cartei Universitare și ale cerințelor sistemului de învățământ superior aliniat Procesului Bologna.
Universitatea funcționează sub auspiciile Asociației de Cultură "Dimitrie Cantemir". Universitatea desfășoară și activități conexe sau complementare activităților de învățământ și cercetare.
Centre universitare și facultăți
Universitatea are sediul în municipiul București, Splaiul Unirii nr. 176, Sector 4 și are în structura sa organizatorică 6 facultăți cu sediul în două mari centre universitare din țară: București și Cluj-Napoca.
În prezent, oferta educațională a Universității cuprinde 9 programe de licență și 13 de programe de studii de master.
Colaborări Internaționale și Mobilități
Înscriindu-se în tradițiile învățământului universitar european, Universitatea contribuie la formarea științifică, profesională și civică a tinerilor și la integrarea lor în viața economico-socială, la educația permanentă a absolvenților din învățământul superior.
Prin activitatea sa, Universitatea a contribuit și contribuie semnificativ la realizarea compatibilizării între procesul educațional din Romania și cel din universitățile de prestigiu europene și din întreaga lume. În acest sens, UCDC a încheiat parteneriate și acorduri de colaborare cu universitati din țările Uniunii Europene, SUA, Turcia, China, Japonia s.a. Studenții tuturor facultăților din UCDC pot beneficia de mobilităti în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.
Universitatea oferă posibilitatea de a opta între programele de studii cu frecvență (IF) și cu frecvență redusă (IFR), fiecare dintre acestea adaptate nevoilor, preferințelor și programului fiecărui cursant.
În 34 de ani de existență, peste 90.000 de absolvenți de studii universitare de licență și de master au diplome recunoscute de piața europeană a muncii.
Ziua Universității se sărbătorește la data de 10 februarie, data de naștere a Președintelui Universității, prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator al Universității Creștine "Dimitrie Cantemir", prin organizarea de manifestări știintifice, culturale și sportive.
LICENȚĂ ȘI MASTERAT
Studii universitare acreditate ARACIS
Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir" își afirmă din nou valoarea, obținând succesiv (2010-2015, 2015-2020, 2022-2027) "GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT", cel mai înalt calificativ care poate fi acordat unei universități în România.